Joy Gportal
Navigáció

00. Főoldal
01. Vendégkönyv
02. Fórum (sg)
03. Avatarok

04. Smiley
05. Névdíszítők
06. Msn rajzok
07. Kiírások msn-re

08. Tippek, trükkök
09. Ajánló
10. Szkriptek
11. Szettek
12.  Buttonom/cseréim

Ajánlott böngésző:
Mozilla Firefox

http://www.smileysnetwork.com/firefox/firefox1.gif

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2006-09-03
 

Mosoly a világ körül

Egy mosoly ezerféle lehet: meleg, szívből jövő, ironikus, könnyed, intelligens...

Minden kultúrának megvannak a maga szokásai a mosolygásban is, de ahhoz, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a mosolyunkból, nem árt gyakorolni! :)

Ugyanaz a nyelv, ugyanazok a kulturális gyökerek - az angol és az amerikai mosoly mégis különbözik. Az amerikaiak kimutatják a foguk fehérjét, ahogyan Julia Roberts vagy Tom Cruise teszi.

Az angolok ellenben zárt ajkakkal mosolyognak, kicsit úgy, mintha grimaszolnának. Nézzük csak meg Károly walesi herceget!

Az amerikaiak szerint az angol mosolynak semmi köze a jó érzés kifejezéséhez, sokkal több a társadalmi hierarchiához, a britek szerint viszont az amerikai "keep smiling" egyáltalán nem őszinte.

A japánok jóval több figyelmet fordítanak mosolygáskor a szemre, mint a szájra. Ezt már az internetes nyelvben is megfigyelhetjük a Közép-Európában is elterjedt :-) (smiley) tipikusan amerikai mosolyt formáz, míg a japán változata (^-^) a szemet teszi hangsúlyossá. Mintha egy mosolygó japán köszönne vissza ránk a monitorról.

A különböző országokban más-más hívószavakat használnak a fotósok a mosoly előcsalogatására. Az amerikaiaknál a sajt (cheese) a varázsszó, az ausztráloknál a pénz (money), a spanyoloknál a krumpli (patata), a japánok pedig a "whisky" hallatára fakadnak mosolyra, mert úgy tűnik, nincs erre saját szavuk.

A magyar fotósok szerint, ha a kamera előtt feszengők kórusban azt kiáltják: "egérke!", máris mosolyra húzzák szájukat.

A ma embere világszerte gyakrabban és nyíltabban mosolyoghat, mint elődei, a fogápolás fejlődése révén ugyanis szebbek lettek a fogaink, nem szégyelljük mutogatni őket.


Forrás: Signal

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!